Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Οχιά βρέθηκε σε σπίτι στο Πανόραμα – Επέμβαση εθελοντών για την απομάκρυνσή της

Αυξάνονται τα περιστατικά με την εμφάνιση φιδιών σε αυλές σπιτιών στη βόρεια Ελλάδα. Αυτή τη φορά, την Τρίτη εντοπίστηκε μία οχιά σε σπίτι στο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε 4 κλήσεις για φίδια στον αστικό ιστό.

 

Η οχιά βρέθηκε σε αυλή σπιτιού και οι ιδιοκτήτες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία ειδοποίησε την Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων.

«Η οχιά είναι ένα φίδι επικίνδυνο, γι’ αυτό λέμε τόσες μέρες ότι εάν πηγαίνεις κατάλληλα εξοπλισμένος με τα γάντια σου τα διπλά, την λαβίδα σου και την εμπειρία που έχεις ως εθελοντής μπορείς να την αντιμετωπίσεις, αλλά μόνο έτσι», ανέφεραν από την ομάδα διάσωσης στο Mega. «Έχουμε κάθε χρόνο 40-80 περιστατικά οπότε είναι θέμα ότι πλέον έχουμε τα media και ενημερωνόμαστε. Πάντα υπήρχαν αυτά απλά τώρα υπάρχει και ενημέρωση», πρόσθεσαν.

«Είμαι εθελόντρια σχετικά με τα ζώα και την άγρια ζωή τα τελευταία 20 χρόνια οπότε έχω μία σχετική εμπειρία στους απεγκλωβισμούς και στις διασώσεις. Όλο αυτό το αποκτάμε συνήθως οι εθελοντές από την εμπειρία και την ενασχόληση. Κάποιος πρέπει να ασχολείται χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το φίδι ήταν κολλημένο σε ένα δύσκολο σημείο στον τοίχο και ήταν στριμωγμένος κάπως», τόνισε η εθελόντρια που έσπευσε στο σπίτι στο Πανόραμα.

Σχετικά Άρθρα

Σοκ στην Κρήτη: Νηστικά και κάτω από άθλιες συνθήκες τα τρία παιδιά που άφηνε μόνα στο σπίτι η 33χρονη μητέρα τους

Evripos 90FM

ΣΟΚ – Πτώμα 60χρονης σε παραλία της Εύβοιας!

Evripos 90FM

Άρχισε η δωρεάν διάθεση των self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Evripos 90FM