Συνταγές

Δες την καλύτερη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με λίγες θερμίδες για να μην νιώθεις τύψεις

Βρισκόμαστε σχεδόν στα τέλη της νηστείας (δέκα μέρες έμειναν) και ήδη έχεις στερηθεί πολλά. Και όταν λέω πολλά, εννοώ κρέας, γαλακτοκομικά και κατ’ επέκταση τα γλυκά. Η μόνη σου γλυκιά απόλαυση αυτήν την περίοδο είναι ο χαλβάς, άντε και η μαύρη σοκολάτα που ξέρεις ότι είναι νηστίσιμα. Αλλά βαρέθηκες και λογικό. Για αυτό λοιπόν αποφάσισα να κάνω τη νηστεία σου από εδώ και πέρα λίγο πιο απολαυστική και γλυκιά με λίγες θερμίδες για να μην νιώθεις τύψεις.
Σου βρήκαμε μια συνταγή νηστίσιμη αλλά και χωρίς λιπαρά και ζάχαρη, άκρως φιλική στη δίαιτά σου.

Θερμίδες: 277/ μερίδα

Συστατικά
2φλ. τρίμμα καρύδας
4κ. σούπας λάδι καρύδας
1/2φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
6κ. σούπας μέλι
2 ώριμα αβοκάντο (τη σάρκα)
1/4φλ. σκόνη κακάο
1κ. σούπας Kahlua
2κ. σούπας γάλα καρύδας
Μια πρέζα αλάτι
Λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε το τρίμμα καρύδας και σόταρέ το για πέντε λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Κράτησε στην άκρη μισό φλιτζάνι για το σερβίρισμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ άδειασε την υπόλοιπη ποσότητα καρύδας, το λάδι καρύδας, το αλεύρι και μια κουταλιά της σούπας μέλι.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά.
Πάρε μια πιατέλα για τάρτα, ρίξε μέσα το μείγμα που μόλις έφτιαξες και πίεσέ το στον πάτο και στις άκρες.
Άφησέ το στην άκρη.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το αβοκάντο, το κακάο τις υπόλοιπες πέντε κουταλιές μέλι, το kahlua, το γάλα καρύδας και το αλάτι.
Χτύπησέ τα μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή.
Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες πάνω στην τάρτα, πασπάλισε με καρύδα και τη λιωμένη κουβερτούρα.
Βάλε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει και έπειτα χώρισέ την σε 8 κομμάτια.

 

Σχετικά Άρθρα

Με μόλις 4 υλικά δείτε τα ποιο Λαχταριστά Mάφιν με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Ηλιάνα Παπαδοπουλου

Απάτη και Νοθεία σε Βότανα και Μπαχαρικά: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Νίκη Σμπιλίρη

Σε αυτό το Μωσαϊκό με Λευκή Σοκολάτα δεν μπορείς να αντισταθείς.

Νίκη Σμπιλίρη