Ειδήσεις

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2024: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις από 15 Μαρτίου 2024 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου

Ο Δήμος Χαλκιδέων, για ακόμη μια χρονιά, διοργανώνει πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων, για το φετινό «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς» και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, από την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 έως και την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 17 Μαρτίου 2024:

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 – «Σατυρικός γάμος» / Ώρα 20:00, πλατεία Μάλλιου
Το Παράρτημα Χαλκίδας του Λυκείου Ελληνίδων αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο «Σατυρικός γάμος», με τον Αγά και τη Χανούμα από τη Χίο και μας καλεί όλους, στην μεγάλη αυλή του, την πλατεία Μάλλιου, για χορούς και σκοπτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
«Παρέλαση πεζοπόρων Θαλασσινού Καρναβαλιού 2024» / Ώρα 17:00, παραλία Χαλκίδας
Άρματα, τυμπανιστές, καρναβαλιστές, ευρηματικές ενδυμασίες γεμίζουν τη Χαλκίδα, έτοιμοι να παρελάσουν στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς, με μουσικές latin, 80s και disco, ξεκινώντας από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγοντας στη γέφυρα του Ευρίπου. Τι χρειάζονται; Κέφι και φαντασία!

«Η νύχτα των πολύχρωμων προσφορών» / Ώρα 18:00 έως 22:00, εμπορικό κέντρο Χαλκίδας
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας γιορτάζει τα 120 χρόνια από την ίδρυσή του και μπαίνει στο κλίμα των Αποκριών, καλώντας όλους τους πολίτες και επισκέπτες να ψωνίσουν, σε μια νύχτα με πολύ χρώμα, χαρά και μεγάλες προσφορές, παρέα με τους ΜΑΝΤΑΡΑ, που θα μας ταξιδέψουν μουσικά.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024
«Αποκριάτικες περιπέτειες με το Πολιτισμικό Σχολείο»/ Ώρα 11:00, πλατεία Αγίου Νικολάου
Το Πολιτισμικό σχολείο του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι» μεταφέρεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ετοιμάζοντας πλήθος αποκριάτικων δραστηριοτήτων για παιδιά, καλώντας όλους τους μικρούς πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων να συμμετέχουν.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – «Στα ίχνη του Ευρίπου» / Ώρα 19:00, παραλία Χαλκίδας
Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας χωρίς θάλασσα γίνεται(;)
Η τελετή λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024 παίρνει τη σκυτάλη, με ένα υπερθέαμα φωτός, ήχου, πυροτεχνημάτων, πολλές εκπλήξεις και πρωταγωνιστή τον μοναδικό Εύριπο, που μας καλεί να ανακαλύψουμε τα ίχνη του…

Η βραδιά κλείνει με μια παραθαλάσσια συναυλία με τον μοναδικό Κωστή Μαραβέγια. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μετά από αρκετά χρόνια βγαίνει εκτός Αθηνών, σε ένα mini tour στη καρδιά του χειμώνα, παρέα με την ατρόμητη κι αεικίνητη μπάντα του και μια χούφτα τραγούδια που μας φέρνουν αγκαλιά, μας σέρνουν στο χορό και μας συγκινούν. Το concept είναι απλό: 9 τύποι μπαίνουν σε ένα βαν, αποβιβάζονται στη Χαλκίδα, πιάνουν «πόστο» μπροστά στο όρθιο κοινό και υπόσχονται να μας ιδρώσουν, φέρνοντας το καλοκαίρι στην καρδιά του Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα

Έρχονται τα ψώνια με click away – Πως θα εφαρμοστεί η νέα μέθοδος

Evripos 90FM

Στο «κόκκινο» η ανεργία και το 2013!

Evripos 90FM

BBC: “Έλληνας Ρομπέν των Δασών” ο Παλαιοκώστας

Evripos 90FM