Συζητήθηκε την Δευτέρα 23/11/2020 η με αριθμό 382/12-10-2020 Ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Ευάγγελου Αποστόλου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Στελέχωση της νεοσύστατης κλινικής COVID του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».

 

Πρωτολογία Β. Αποστόλου:
Η έναρξη λειτουργίας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας συνέπεσε με την εμφάνιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, χωρίς να συνοδευτεί και με την κάλυψη των αναγκών του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Πόσο μάλλον όταν δημιουργήθηκαν μεγαλύτερες ανάγκες με την προσθήκη της κλινικής νοσηλείας COVID.
Τι έκανε η Διοίκηση του Νοσοκομείου για να αντιμετωπίσει την κατάσταση;
Μετακίνησε μεν 6 νέους και ανειδίκευτους νοσηλευτές για να επανδρώσουν αποκλειστικά το τμήμα COVID, αλλά για το ιατρικό προσωπικό, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα, έδωσε εντολή να καλύπτεται από τον εφημερεύοντα ειδικευμένο πνευμονολόγο και στην απουσία του, από έναν από τους ειδικευόμενους εφημερεύοντες παθολόγους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος εφημερεύων γιατρός να καλύπτει το ίδιο 24ωρο, τακτικά πρωινά ιατρεία, ΤΕΠ, κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς μη COVID, παράλληλα με τη νεοσύστατη κλινική COVID, μετακινούμενος συνεχώς κι εναλλάξ στα τμήματα αυτά.
Η πράξη αυτή όχι μόνο έβαλε σε κίνδυνο την υγεία των γιατρών αυτών, αλλά και δημιούργησε μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στους υπόλοιπους ασθενείς του νοσοκομείου, στους συγγενείς τους και στο προσωπικό.
Παράλληλα παρέμεινε άλυτο το πρόβλημα της συνεχούς παρουσίας μόνιμου ειδικευμένου γιατρού στην εν λόγω κλινική.
Δεν μου απαντήσατε στη σχετική ερώτησή μου πως θα λύσετε αυτό το πρόβλημα.
Αντίθετα όταν ήρθε στη Χαλκίδα ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε σε μια επικοινωνιακή φιέστα (το κάνετε αυτό, ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός) την πρόσληψη 4 νοσηλευτών και 6 γιατρών.